Iç MIMARI GöRSELLEşTIRME - AN OVERVIEW

iç mimari görselleştirme - An Overview

iç mimari görselleştirme - An Overview

Blog Article

Sanal gerçeklikle yapılan sunumlar, projenin her aşamasında müşteriler ve tasarımcılar arasında daha şeffaf ve açık bir iletişim kurulmasına katkıda bulunuyor.

AutoCAD, mimarlık stopüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir diğer mimari görselleştirme applicationıdır. AutoCAD, 2D ve 3D tasarımlar oluşturmak için kullanılabilir ve tasarımcıların bir projeyi detaylı bir şekilde modellemelerine, düzenlemelerine ve analiz etmelerine olanak tanır.

3D görselleştirmeler, animasyonlar ve sanal turlar gibi araçlar, projeye dair inandırıcı ve etkileyici bir hikaye anlatımı sağlar.

ideYAPI, 1988 yılından bu yana Yapı Mühendisliği, İnşaat ve Mimarlık alanlarında BIM yazılım teknolojileri geliştirmektedir. İstanbul, Bursa ve Hannover (Almanya) ofisleri ile faaliyet gösteren ideYAPI, mimarların ve yapı mühendislerinin planlarını hızla hayata geçirmelerini sağlayan BIM teknolojileri geliştirmektedir. ideCAD 25000'den fazla kullanıcıyla En önde gelen BIM Yazılımıdır.

3D görselleştirme yazılımlarının öğrenilmesi, tasarımcılara tasarımlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde yaratma, düzenleme ve sunma imkanı verir.

Aynı zamanda ücretsiz olması ve daha az kullanıma sahip olması nedeniyle de kaynak sayısı diğer programlara kıyasla kısıtlı. Fakat son zamanlarda bu açığın kapandığını görüyoruz ve bu kıyas parametresinin geçerliliğinin giderek kaybolacağını ön görmek mümkün.

Aksi halde en basit ve okunaklı arayüzün Sketchup planında olduğu açıktır. Fakat Maya ve Blender ile karşılaştırılınca 3ds Max biraz daha öğrenmesi kolay olan bir arayüz sunmaktadır. Maya’nın 3ds Max ile ciddi farklarının olmadığını söylemek mümkün. Blender ise ücretsiz bir system olup, buna bağlı olarak arkasında büyük bir yazılım ekibinin olmadığı tahmin edilebilir.

Teoriden üretime kadar olan süreci bahsettiğimiz programlarla gerçekleştirdik. Yani proje geliştirip, iki boyutlu çizimimizi AutoCAD aracılığıyla yapıp hacmini Sketchup üzerinde geliştirerek proje kararlarını verdik ve 3ds Max ve diğer bahsettiğimiz 3D modelleme programlarıyla projemizin modelini ortaya koyarak Vray, Corona Render veya Lumion programları ile fotorealistk render görsellerini oluşturduk ve BIM ile ilgili işlemleri Revit veya ArchiCAD ile yaptığımızı düşünelim.

İç mekân tasarımı hizmeti çerçevesinde salon tasarımları, mutfak tasarımları, yatak odası tasarımları gibi konut iç mekânlarının yanı sıra; otel, kafe ve ofis gibi mekânların da özgün ve uygulanabilir iç mekân tasarımları için mimar ekibimizle tasarım ve iç mekan görselleştirme hizmeti vermekteyiz. İç mekân tasarımı zemin döşemesinden, tavan uygulamasına, duvar tasarımlarından, hareketli mobilya konseptlerinin belirlenmesine kadar detaylı bir çalışcouldı kapsamaktadır. İç mekân görselleştirme çalışmaları bu yönüyle en az cephe tasarımı kadar önemli detaylara sahiptir denebilir. O nedenle özel (satış için örnek daire görseli niteliğinde değil, uygulamaya yönelik olan) iç mekân görselleştirme ve tasarım çalışmalarımızın bitiminde mekânın tüm detaylarının ifade edildiği 3D render görsellerinin yanında uygulamaya yönelik zemin döşeme programı, tavan planı, sabit mobilyaların detayları ve mekânın çeşitli kısımlarından nokta detaylarını teknik çizim structureında da sunmaktayız.

Bu three applicationın diğer avantaj ve dezavantajlarından söz etmek gerekirse, en rahat arayüze 3ds Max softwareının sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu kişisel bir yargı olup sizin kendi çalışma motivasyonunuza göre bu rahatlık konusunda tercihleriniz değişkenlik gösterebilir. Bu noktada tabii Sketchup methodını bu karşılaştırmanın dışında tutarak bir karşılaştırma yapıyoruz.

Animasyonlar, proje sürecindeki değişiklikleri görselleştirmek veya mimari özellikleri vurgulamak için kullanılabilir.

Üçüncü olarak sayacağımız application ise Lumion methodı. Lumion geniş ağaç kütüphanesiyle yıllar önce peyzaj mimarlarına yönelik ortaya çıksa da firma tarafından sürekli geliştirilmiş ve aynı ölçüde kullanımı yaygınlaşmıştır. ÇAlright pratik ve hızlı olan application son yıllarda birçAlright mimarlık ofisinin beğenisini kazanmış olup yaygın olarak kullanılmaktadır. Üst seviye sanatsal görseller oluşturmak niyetinde değilseniz ve üst seviye ışık ve kaplama detayları sizin için öncelikli değilse Lumion iş odaklı harika bir render motorudur.

Özellikle ücretsiz olması nedeniyle Blender burada öne çıkan bir system. Fakat eğitim videolarının içeriğine baktığımızda en zengin içerik 3ds Max ile alakalı içeriklerdir ve bu da 3ds Max softwareını öne çıkarmakta ve bulabileceğiniz çok sayıda ücretsiz eğitim videosu kaynağı öğrenme motivasyonunuzu önemli ölçüde yüksek tutarak verimli bir öğrenim süreci sağlamanıza yaramaktadır.

Bu nedenle sürecin profesyonel bir iç mekan tasarımcısı tarafından sürdürülmesi gereklidir. Aynı zamanda özellikle büyük ölçeğe sahip otel yerleşimlerinde çok sayıda mekân olması da website onlarca three boyutlu görsel karesinin oluşturulması anlamına gelmektedir. O nedenle bu türden büyük ölçekli projelerinizin zamanında tamamlanabilmesi için teknik donanımı gelişmiş ve görselleştirme bilgisi üst seviyede olan ofislerden hizmet almanız gerekir. All Render olarak yenilikçi tasarım fikirleri üreten iç mekan tasarımı üzerine uzmanlaşmış mimar çalışma ekibimiz ve üst seviye bilgisayar donanımlarımızın yanında 3D yazılımlarda sahip olduğumuz ileri seviye bilgi ve hâkimiyet becerimizle, hızlı ve ekonomik iç mekan render hizmeti veren bir mimarlık firmasıyız.

Report this page